Harvaan asutun maaseudun ja vierekkäisten metsäalueiden vuoksi Virossa riittää tilaa nisäkkäille: maan suurpetojen kanta lukeutuu Euroopan elinvoimaisimpiin. Vaika Viro on suhteellisen pieni maa, sen metsät ovat yli 600 karhun, 700 ilveksen ja 150 suden koti, eli petoja on lähes yhtä paljon kuin pinta-alaltaan paljon suuremmassa pohjoisessa naapurimaassa.Vaikka et näkisi itse eläimiä, voit nähdä niiden jälkiä.

  • Sudet ovat monien virolaisten tarujen aiheena. Ne ovat yöeläimiä, jotka liikkuvat 5–7 yksilön laumoina. Isoissa laumoissa voi olla jopa 12 sutta. Niiden ulvontaa kuulee tammi- ja helmikuussa.
  • Karhu nukkuu marraskuun lopusta huhtikuuhun talviunta, mutta keväällä se voidaan nähdä pentujensa kanssa.
  • Toisin kuin muut isot pedot, ilves saalistaa päivällä ja on melko utelias. On hyvinkin mahdollista, että tämä iso kissaeläin tarkkailee sinua metsäaukean reunalta käsin. Ilveksen kohtaaminen villissä luonnossa on kuitenkin onnekas sattuma.

Petojen tarkkailuretket ovat suosittuja talvisin. Kun karhu on herännyt talviunestaan, ei kannata jättää väliin retkeä sen pesäluolalle. Jos sinulla ei ole aikaa metsäretkeä varten, voit katsoa karhukameran tuottamaa kuvaa.

Kuuntele suden ulvontaa: