Toilas Oru parks

Skaistajā Pihajē (Pühajõe) upes ielejā izvietoto Oru parku un grezno pili izveidoja Grigorijs Jeļisejevs – viens no bagātākajiem tirdzniecības magnātiem 19. gs. Krievijā. 1935. gadā trīs Igaunijas rūpnieki nopirka pili un parku, un uzdāvināja tos prezidentam Petsam (Päts) kā vasaras rezidenci. Pils pilnībā tika iznīcināta Otrajā pasaules karā.
Šobrīd iespējams pastaigāties ar norādēm labi aprīkotā un sakārtotā parkā, apskatīt dažādas koku un krūmu sugas, alu ar avotu, kā arī baudīt skatu uz jūru un saulrietu.
Interesanti zināt: Par tradīciju ir kļuvusi katru gadu augustā organizētā Oru parka promenāde.

Skaistajā Pihajē (Pühajõe) upes ielejā izvietoto Oru parku un grezno pili izveidoja Grigorijs Jeļisejevs – viens no bagātākajiem tirdzniecības magnātiem 19. gs. Krievijā. 1935. gadā trīs Igaunijas rūpnieki nopirka pili un parku, un uzdāvināj

TripAdvisor Traveler Rating
Based on 101 reviews | Write a review
  • "Must go" attraction

    Very nice walk through the Gates of 2 Bears, along oak alley and then all the sudden - perfect garden with breathtaking view. Well spent time.

  • Beautiful park

    Once upon a time there was the magnificent palace Oru surrounded by a huge park. Sadly the palace was bombed in WO II, but the lovely park remains. It is a very picturesque park with old trees, a...

  • Late evening walk

    Took a late evening walk around this park, he views were amazing out to sea . The flower gardens were well looked after and the smell of the roses 💐. It does not take long to walk around but well...


Aprīkojums un ērtības
Newsletter