Eväste- ja tietosuojakäytäntö

Lähde: Joosep Martinson

Eväste- ja tietosuojakäytäntö

Tässä asiakirjassa on selostettu periaatteita, joita Viron yritystoiminnan kehityssäätiön matkailun kehityskeskus noudattaa www.visitestonia.com / www.puhkaeestis.ee -verkkosivuston  (jäljempänä ”sivusto”) käyttäjien (jäljempänä ”käyttäjä”) henkilötietoja käsitellessään. Henkilötietojen rekisterinpitäjä on Viron yritystoiminnan kehityssäätiö (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, jäljempänä ”EAS”, yritystunnus 90006006, osoite Lasnamäe tänav 2, 11412 Tallinn, sähköposti info@eas.ee), lisätietoja EAS:n organisaation laajuisista tietosuojaehdoista löytyy tästä 

Jos haluat tutustua tietoihin tai aineistoihin, lähetäthän tietopyynnön osoitteeseen info@visitestonia.com tai info@eas.ee

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä, voit ottaa yhteyttä EAS:n tietosuojavastaavaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen andmekaitse@eas.ee.  

Huom.! Näitä tietosuojaehtoja ei sovelleta yritysasiakkaiden ja viranomaisten sekä niiden edustajien tai työntekijöiden tietojen käsittelyyn, jos tietoja käsitellään yritysasiakkaan taloudellisesta toiminnasta, mm. virka- tai työtehtävistä johtuen. Jos otat meihin yhteyttä yritysasiakkaan tai viranomaisen nimissä, älä käytä henkilökohtaisia, vaan työ- tai virkasuhteeseen liittyviä yhteystietoja. 

Henkilötunnistetiedot 

Toimintamme puitteissa käsittelemme henkilötietojasi esimerkiksi silloin, kun otat meihin yhteyttä tai käytät Visit Estonian palveluja. Voimme kerätä henkilötietojasi monella eri tavalla, muun muassa – emme kuitenkaan pelkästään – silloin, kun käyt sivustolla, ilmoittaudut sivuston kautta, täytät kysely- tai muun lomakkeen, tai muiden toimien, palvelujen, toimintojen tai resurssien käytön yhteydessä, jotka olemme asettaneet sivustolla saatavillesi. Sinulta voidaan tarvittaessa kysyä nimeä, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Tästä huolimatta voit käydä sivustolla myös nimettömänä. Keräämme sinulta henkilötietoja vain silloin, kun luovutat pyydetyt tiedot vapaaehtoisesti.  

Voimme kerätä myös anonyymeja ja tilastotietoja milloin tahansa, kun käytät sivustoa. Tällaisia tietoja ovat selaimen nimi, tietokoneen tyyppi ja tekniset tiedot siitä, miten olet yhteydessä sivustoon, esimerkiksi tieto käyttöjärjestelmästä, internetpalvelun tarjoajasta ja muu vastaava tieto. 

Näin käytämme keräämiämme henkilötietoja 

EAS:n matkailun kehityskeskus voi kerätä ja käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin: 

  • Sivuston ylläpito ja hallinta.Voimme tarvita tietojasi, jotta voisimme näyttää sivuston sisältöä oikein. 
  • Asiakaspalvelun parantaminen.Luovuttamasi tiedot auttavat meitä vastaamaan asiakkaiden hakemuksiin ja tarvittaessa tukemaan heitä paremmin. 
  • Käyttäjäkokemuksen yksilöllisten tarpeiden mukaan.Voimme käyttää yhdistelmätietoja saadaksemme paremman käsityksen siitä, miten sivuston käyttäjät joukkona käyttävät sivustomme tarjoamia palveluja ja resursseja. 
  • Sivuston parantaminen.Voimme käyttää antamaasi palautetta tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen. 
  • Mainonnan, kilpailujen ja kyselyjen järjestäminen ja muiden sivuston toimintojen käyttö. 
  • Tarjotaksemme sinulle suostumuksellasi tietoa aiheista, jotka mielestämme saattavat kiinnostaa sinua. 
  • Sähköpostiviestien lähettäminen säännöllisin väliajoin.Voimme käyttää sähköpostiosoitettasi lähettääksemme sinulle tilauksiisi liittyviä tietoja ja päivityksiä. Lisäksi käytämme sähköpostia vastataksemme mahdollisiin kysymyksiin ja/tai muihin kyselyihin.  
  • Uutiskirjeiden lähettäminen. Päivitämme uutiskirjeen saajien luetteloa jatkuvasti uutiskirjeen laadukkaan sisällön varmistamiseksi. Jos perut uutiskirjeen, yhteystietosi poistetaan luettelosta automaattisesti. 
  • Kun järjestämme ja toteutamme kampanjan, jonka puitteissa pitää käsitellä henkilötietoja, keräämme ja käytämme tietoja vain kampanjan toteuttamiseen ja kampanjan ehtojen mukaisesti, esimerkiksi yhteyden ottamiseksi voittajaan sekä palkinnon arpomiseksi ja sen toimittamiseksi voittajalle. 

Näin suojaamme henkilötietojasi 

Käytämme asianmukaisia tietojenkeruun, säilytyksen ja käsittelyn tapoja sekä turvatoimia suojaamaan henkilötietojasi, käyttäjätunnusta, salasanaa ja muita sivuston tallentamia tietoja luvattomalta pääsyltä, muuttamiselta, julkistamiselta tai tuhoamiselta.  

Tietojen turvallinen käsittely varmistetaan organisatorisia, fyysisiä ja tietoteknisiä toimenpiteitä käyttäen. Sovellamme asianmukaisia ohjeita ja sääntöjä. Työntekijämme käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan työtehtäviensä hoitamisen edellyttämässä laajuudessa. Henkilötietojen käsittelijöiden osalta vaadimme vähintään yhtä korkean turvallisuustason noudattamista.  

Omat oikeutesi ja pääsy tietoihin 

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada tietoa henkilötietojesi käsittelystä jättämällä meille asiasta kirjallinen pyyntö. Ennen vastaamista varmistamme aina, että pyytäjällä on oikeus saada tiedot tai vaatia toimen suorittamista. Sinulla on oikeus: 

  • pyytää pääsyä henkilötietoihisi; 
  • pyytää henkilötietojesi oikaisemista meille toimittamiesi oikeiden tietojen mukaisesti; 
  • pyytää henkilötietojesi poistamista. Tätä oikeutta ei kuitenkaan sovelleta, jos sellaisten tietojen käsittely, joiden poistamista pyydät, perustuu muuhun lailliseen perusteeseen tai jos tietojen säilytysvelvollisuus on lakisääteinen; 
  • pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista; 
  • pyytää henkilötietojesi siirtämistä; 
  • pyytää henkilötietojesi käsittelyn suostumuksen peruuttamista; 
  • tehdä valitus valvontaviranomaiselle (Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee, +372 627 4135); 
  • peruuttaa suostumus milloin tahansa, mm. luopua uutiskirjeen saamisesta. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen. 

Henkilötietojen vastaanottajat 

Emme myy, vaihda, vuokraa, lähetä tai millään muulla tavalla anna henkilötietojasi kolmansien käytettäviksi. Voimme edellä mainituissa tarkoituksissa jakaa yleisiä yhdisteltyjä väestötieteellisiä tai tilastollisia tietoja, jotka eivät liity henkilötietoihin, joista sivustolla käyneet ja sivustoa käyttäneet voidaan tunnistaa, liikekumppanien ja muiden luotettavien henkilötietojen käsittelijöiden kanssa. Voimme käyttää kolmansina osapuolina toimivia palveluntarjoajia auttamaan liiketoimintamme ja sivustomme hallinnoinnissa, tai suorittamaan nimissämme joitakin tehtäviä, kuten uutiskirjeiden tai kyselylomakkeiden lähettäminen. Voimme jakaa tietojasi tällaisten kolmansien osapuolten kanssa rajoitetusti sillä ehdolla, että olet antanut meille sitä varten asianmukaisen luvan. Emme luovuta tietojasi enemmän kuin se on tavoitteen saavuttamiseksi tarpeen tietosuojaa koskevat säädökset ja niiden säännökset huomioiden. 

Henkilötietojen säilyttäminen 

Käsittelemme henkilötietoja mahdollisimman vähän. Henkilötietojasi ei säilytetä pidempään kuin tarpeen niissä käsittelyn tarkoituksissa, joihin niitä tarvittiin, tai sopimussuhteen päätyttyä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, tai jos tietojen säilytysvelvollisuus on lakisääteinen.Päivitämme tietojasi tarvittaessa. Kirjeenvaihtoa säilytämme viisi (5) vuotta ja esimerkiksi kampanjoiden puitteissa käsiteltäviä henkilötietoja kampanjan ehtojen mukaisesti kampanjan päättymiseen asti. Säilytysaikansa ylittäneet asiakirjat ja tiedot hävitetään.  

Sähköiset uutiskirjeet 

Jos päätät liittyä sähköpostilistallemme, sinulle lähetetään EAS:n matkailun kehityskeskuksen uutisia sekä tietoa tuotteista ja palveluista. Jokaisen viestin lopussa on tarkat ohjeet tilauksen peruuttamiseksi sen varalta, ettet jatkossa halua saada meiltä sähköpostia; vaihtoehtoisesti voit tässä tarkoituksessa ottaa meihin yhteyttä sivustomme kautta. Voimme käyttää kolmansina osapuolina toimivia palveluntarjoajia auttamaan liiketoimintamme ja sivustomme hallinnoinnissa, tai suorittamaan nimissämme joitakin tehtäviä, kuten uutiskirjeiden tai kyselylomakkeiden lähettäminen. Voimme jakaa tietojasi tällaisten kolmansien osapuolten kanssa rajoitetusti sillä ehdolla, että olet antanut meille sitä varten asianmukaisen luvan. 

Viittaukset muihin verkkosivustoihin 

Voit nähdä sivustollamme mainoksia ja muuta sisältöä, joka ohjaa (linkkien kautta) sinut eteenpäin yhteistyöyritystemme, toimittajiemme, mainostajien, sponsorien, lisenssinantajien ja muiden kolmansien osapuolten verkkosivustoille ja palveluihin. Tällaisten sivustojen sisältö ja linkit eivät kuulu vaikutusvaltamme piiriin, emmekä ole vastuussa sivustollemme linkitettyjen (tai sivustollemme linkittyvien) verkkosivustojen sisällöstä. Tällaiset sivustot ja palvelut ja niiden sisältö ja linkit saattavat muuttua jatkuvasti. Sivustoilla saatetaan käyttää omia erillisiä tietosuojaehtoja ja asiakaspalvelusääntöjä, joihin omat tietosuojaehtomme eivät sovellu. Selailuun ja kommunikointiin millä tahansa muulla verkkosivustolla, myös sellaisilla, joista on linkki sivustollemme, sovelletaan kyseisen sivuston omia ehtoja ja sääntöjä. 

Tietosuojaehtojen muutokset 

EAS:n matkailun kehityskeskuksella on oikeus päivittää näitä sääntöjä milloin tahansa. Päivityksistä ilmoitetaan sivuston etusivulla julkaistavalla asianmukaisella viestillä. Suosittelemme, että vierailet säännöllisesti tällä sivulla tarkistamassa, miten keräämiämme henkilötietoja suojataan. On tärkeää, että ymmärrät, että tietosuojasääntöjen ja niihin tehtyjen muutosten tarkistaminen on omalla vastuullasi. 

Evästeitä koskevat säännöt 

Mitä evästeet ovat? 

Kuten muutkin ammattilaisten kehittämät sivustot, sivustomme käyttää evästeitä – pieniä tiedostoja, jotka ladataan tietokoneellesi parantamaan sivuston käyttökokemusta. Tällä sivulla kerromme, mitä tietoja evästeet keräävät, mihin tietoja käytetään ja miksi evästeitä toisinaan tallennetaan. Lisäksi selitämme, miten voit kieltää evästeiden tallentamisen, vaikka se saattaa rajoittaa tai estää sivuston tiettyjen toimintojen toimivuutta. 

Näin käytämme evästeitä 

Käytämme evästeitä monesta syystä. Syyt on kuvailtu jäljempänä. Valitettavasti useimmissa tapauksissa evästeiden kieltämiseen ei ole olemassa vakioitua tapaa, joka estäisi evästeiden avulla sivustoon lisättyjen toimintojen käytön kokonaisuudessaan. Voit tehdä selaimeesi sellaiset asetukset, että ne kieltävät evästeet tai ilmoittavat evästeiden lähettämisestä.  

Evästeiden käytön voi kieltää selaimen asetuksista käsin (tarkemmat ohjeet löytyvät selaimesi Ohje- tai Help-valikosta). Huomaa, että evästeiden kieltäminen vaikuttaa tämän sivuston ja useiden muiden selaamiesi sivustojen toimivuuteen. Evästeiden kieltäminen johtaa yleensä myös sivuston joidenkin toimintojen estymiseen. Jos et ole varma, haluatko sallia vai kieltää evästeet, evästeiden käyttö kannattaa sallia, sillä niitä sovelletaan käyttämäsi palvelun tarjoamiseen. 

Käyttämämme evästeet 

Jos luot sivustollamme itsellesi asiakastilin, käytämme evästeitä kirjautumisprosessin ohjaamiseen ja yleiseen hallintaan. Tällaiset evästeet poistetaan yleensä uloskirjautumisen yhteydessä, mutta joissakin tapauksissa ne saatetaan säilyttää muistamaan suosimasi asetukset myös uloskirjautumisen jälkeen. 

Käytämme evästeitä silloin, kun olet kirjautunut, muistaaksemme sinut. Näin sinun ei tarvitse joka kerta sivustolla käydessäsi kirjautua uudelleen sisään. Nämä evästeet poistetaan yleensä silloin, kun kirjaudut ulos, jotta pääsy rajoitettuihin toimintoihin ja alueisiin voidaan rajata vain sivustolle kirjautuneille käyttäjille. 

Sivustolla tarjotaan uutiskirjeen tai sähköpostin tilaamiseen liittyviä palveluja. Tällöin evästeitä voidaan käyttää muistamaan, oletko jo ilmoittautunut käyttäjäksi, tai näytetäänkö sinulle tiettyjä asioita, jotka saattavat koskea vain tilauksen tehneitä tai muita kuin tilauksen tehneitä.

Toisinaan tarjoamme täytettäväksesi kyselylomakkeita, joilla kerätään hyödyllistä tietoa parempien työkalujen kehittämiseen tai jotta saisimme sivuston käyttäjistä paremman käsityksen. Tällaisten kyselyjen yhteydessä voidaan käyttää evästeitä muistamaan, kuka on jo täyttänyt kyselylomakkeen, ja näyttämään tarkat tulokset, kun olet siirtynyt seuraavalle sivulle. 

Jos luovutat tietojasi yhteydenottosivulla tai kommenttiosiossa olevan lomakkeen kautta, evästeitä voidaan käyttää säilyttämään käyttäjätietosi myöhempää kirjeenvaihtoa varten. 

Käyttäjäkokemuksen optimoimiseksi olemme sallineet toiminnot, joilla voit tehdä sivustolle mieleisesi asetukset. Evästeiden avulla näitä tietoja voidaan käyttää joka kerta, kun tekemäsi valinnat vaikuttavat sivustolla tapahtuvaan kommunikointiin. 

Kolmansien osapuolten evästeet 

Joissakin poikkeustapauksissa käytämme myös luotettavien kolmansien osapuolten tarjoamia evästeitä. Jäljempänä on kerrottu, mitä evästeitä sivustollamme voidaan käyttää. 

Tällä sivustolla käytetään Google Analytics -sovellusta, joka on yleisimpiä ja luotettavimpia analyysiratkaisuja, ja joka auttaa meitä ymmärtämään, miten käyttäjät käyttävät sivustoamme ja miten voimme parantaa heidän käyttökokemustaan. Tällaiset evästeet saattavat seurata vaikkapa sitä, kuinka pitkään viivyt jollakin sivulla tai sivustolla, mikä puolestaan auttaa meitä näyttämään itseäsi kiinnostavaa sisältöä. 

Toisinaan kokeilemme uusia toimintoja ja teemme muutoksia sivuston rakenteeseen. Uusia toimintoja kokeiltaessa voimme käyttää evästeitä varmistamaan, että vierailukokemus on johdonmukainen, mikä auttaa meitä ymmärtämään mistä optimointitoimista sivustomme käyttäjät eniten pitävät. Tätä varten käytämme Hotjar-nimistä työkalua. 

Sivustolla on käytetty suoria linkkejä, jotka vievät kolmannen osapuolen verkkosivulle palvelun tai tuotteen hankkimista varten. Koska meille on tärkeää ymmärtää, mitä tuotteita ja palveluja sivustolla pitäisi näyttää ja kuinka monet vierailijoista käyttävät suoria linkkejä, käytämme evästeitä, jotka seuraavat, kuinka monet napsauttavat linkkejä.  

Sivustomme sisältöä ja toimintaamme koskevia tietoja näytetään myös monien yhteistyöyritystemme sivustoilla. Seurantaevästeet antavat meidän nähdä, ovatko käyttäjät päätyneet sivustollemme jonkin kumppanisivuston kautta, ja voidaanko yhteistyötä näiltä osin jotenkin kehittää. 

Lisäksi käytämme sivustolla sosiaalisen median painikkeita ja/tai liitännäisiä (AddThis), joiden avulla voit pysyä yhteydessä sosiaalisiin verkostoihisi monin eri tavoin. Jotta tämä toimisi, monet sosiaalisen median sivustot käyttävät sivustomme kautta evästeitä, joilla täydennetään heidän sivustollaan olevaa profiiliasi tai tietoja, joita he ovat keränneet omien tietosuojasääntöjensä mukaisesti. Tällaisia sosiaalisen median sivustoja ovat muun muassa Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ja LinkedIn. 

Yksityiskohtaiset tiedot sivuston käyttämistä evästeistä 

_ga (2 vuotta) 

Tuottaa käynnistäsi ainutlaatuisen tunnisteen, jonka yhteyteen se kerää tilastoja kävijän käyttäytymisestä. 

_gat (24 tuntia) 

Tuottaa käynnistäsi ainutlaatuisen tunnisteen, jonka yhteyteen se kerää tilastoja kävijän käyttäytymisestä. 

_collect (istuntokohtainen) 

Tunnistaa selaimesi, käyttöjärjestelmäsi ja sivun, jolta saavuit. 

AWSELB (istuntokohtainen) 

Käytetään jakamaan saapuvaa liikennettä eri palvelimien kesken, mikä nopeuttaa sivuston käyttöä. 

AWSELBCORS (istuntokohtainen) 

Rekisteröi, mitä palvelinta jäät käyttämään sen jälkeen, kun edellinen eväste on määrännyt sinulle käyttöpalvelimen. 

rc::c (istuntokohtainen) 

Tunnistaa, onko käyttäjä ihminen vai botti. 

__utmt 

Käytetään kysynnän rajoittamiseen. 

_at.cww (jatkuvatoiminen) 

AddThis-liitännäisen käyttämä, mittaa artikkelien jaettavuutta sosiaalisen median kanavissa. 

_fbp (3 kuukautta) 

Facebookin käyttämä, kerää tilastotietoja siitä, mitä teet verkossa. 

ads/ga-audiences (istuntokohtainen) 

Käytetään Google Ads -mainosten uudelleen näyttämiseen, kun olet osoittanut mielenkiintosi sivustomme sisältöön. 

IDE (1 vuosi) 

Google DoubleClickin käyttämä, mittaa toimintaasi verkossa ja arvioi siten mainosten tehokkuutta. 

Loc (1 vuosi) 

Tunnistaa fyysisen sijaintisi helpottamaan verkkosisällön kulutusta. 

plumbr_user_tracker (pysyvä eväste) 

Laskee, montako kertaa sivulla on käyty jostakin laitteesta käsin. Jos sivulla on käynyt yksi kävijä kolmella eri laitteella, laskee kävijän kolmeksi eri henkilöksi.  

Lisätietoja 

Toivottavasti olet löytänyt tästä osiosta tarvitsemasi tiedot. Jos et kuitenkaan ole varma, haluatko sallia vai kieltää evästeiden käytön, evästeet kannattaa sallia. Näin voit olla varma, ettei se rajoita sivuston toimintoja. 

Henkilötietoja koskevat rikkomukset 

Tapauksessa, jossa henkilötietoihisi kohdistuu rikkomus, joka todennäköisesti aiheuttaa vaaran oikeuksillesi ja vapauksillesi, kirjaamme tapauksen asianmukaisesti. Ryhdymme välittömästi toimiin rikkomuksen lopettamiseksi. 

Jos rikkomuksesta seuraa todennäköisesti suuri vaara oikeuksillesi ja vapauksillesi, tiedotamme sinulle asiasta. Tiedottamisen tarkoituksena on varmistaa, että voit ryhtyä tarvittaviin toimiin seurausten minimoimiseksi. 

Yhteydenotto 

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaehdoista tai henkilötiedoista, tämän sivuston toiminnoista tai muista sivuston käyttöön liittyvistä asioista, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä. 

•            Jos kysymyksesi koskee sivustoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@visitestonia.com.

•            Jos kysymyksesi koskee henkilötietoja, lähetä sähköpostia EAS:n tietosuojavastaavalle osoitteeseen andmekaitse@eas.ee


Viimeksi päivitetty: 24.07.2020

Viimeksi päivitetty: 24.07.2020